ha a blogunk NEM TECCENE...

mit olvas az utca embere?

Mit olvas az utca népe? Legalábbis buszon, villamoson, vonaton - ahol mi is látjuk. Amatőr, villám olvasásszociológia. - A meló: csak "lesd meg", mit olvasnak a közeledben, és írd meg ide, röviden, bármilyen körítéssel: lehet róla sztorizni is, amit kérünk, csak ennyi, pl.: "[író neve], harmincas férfi, étterem" vagy "tini lány, villamos1" - [Toborzószövegünk:] Legyen ön is szemfüles!

Utolsó kommentek

  • tesz-vesz: na, de estert ki olvas? nincs olyan? (2011.04.04. 14:55) Újra itthon
  • tesz-vesz: valószínű ez a fülbevalós is legbelül tinilány volt (2011.04.04. 14:52) Alkonyat. mi más?
  • tesz-vesz: szerintem nagyon jó a Dűne nekem nagyon tetszett gyerekkoromban (2011.04.04. 14:51) A DŰNE GYERMEKEI
  • Pável: hát ti hogy találtatok ide? :O) (2011.01.20. 22:09) Tombol a nyár. Meg a Coelho.
  • tiboru: Jajj, Coelho... Ugye nem kell explicit legyek? (2011.01.20. 21:37) Tombol a nyár. Meg a Coelho.
  • tiboru: Frank Herbertet és/vagy A Dűnét ne tessenek bántani; egy könyvborító semmit sem jelent, főleg ideh... (2011.01.20. 21:34) A DŰNE GYERMEKEI
  • Vaciensis: @Vaciensis: S milyen szép lehet, ami belül van. Bár ki tudja, még az is lehet, hogy jó. De a külső... (2010.08.02. 20:33) A DŰNE GYERMEKEI
  • Utolsó 20

Ha jobban beleolvasnál...

Végre otthon

2009.12.08. 07:06 :: lunanyuszi (törölt)

Budapest, szitáló eső. December 4-e van, örülök, hogy végre nyakamba vehetem a várost. Tömegközlekedem, figyelek.

A kedves

Fiatal lány a Blahán, felszáll a villamosra, tolakszik. Morcos. Szép haja van, okoska-szemüvege és hosszúszárú csizmája. Könyvet vesz elő a táskájából, az első mondta közepe táján már mosolyog, aztán homlokot ráncol, de a mosoly marad. Az időutazó felesége ilyen könyv, a durcásság elmúlik, az arcvonások kisimulnak, hiába a szemerkélő eső vagy a dühítő tömeg. A lány lassan olvas, de élvezi, örül minden sornak.

 

 

A nyugalmazott ezredesúr

Nagy pocak, kackiás bajusz, egyenes tartás. Öltönynadrág, dzseki, őszülő halánték. Nejlonszatyor van nála, turkálni kezd benne. Gonosz módon találgatni kezdem, milyen könyvet fog elővenni belőle. Bingó. Kurt Rieder, a címét nem látom, kék színű kötet. Nem köti le nagyon. Inkább nézi az ipari alpinistákat az egyik irodaház abalakait pucolják esőben.

 

 

A megfáradt közalkalmazott

A negyvenes nő kockás kabátot és svájcisapkát visel. Igen csinos táskája van, sokáig nem nyitja ki. Unott arccal áll, kapaszkodik. Nem utálja a világot, egyszerűen nem törődik vele. Bambul maga elé, aztán gondol egyet, végre kinyitja a táskáját, talán kell egy kis napfény ezen a borús csütörtökön. Frances Meyes könyvét veszi elő, a Napsütötte Toscanát.Az anyukám szerint is igazi menedék. Egyik kezével kapaszkodik, másikkal a könyvet próbálja tartani. Lapozni nehéz így, nem is szereti ezt, inkább összecsukja, körülnéz ülőhelyért. Nem olvas tovább.

 

Én

nem találok több olvasó embert, pedig szeretnék. Kémkedni csudijó. Van nálam három könyváruházas szatyor, nekállok turkálni benne, ezennel megfigylelőből megfigyelt is lehetek. A huszonhármas buszon ültem huszas éveit taposó nőként, szürke, hímzett virágos kabátban, ölemben Philip Rothtal. Miután kinyitottam, nem nézegettem tovább, csak néha pillantottam fel.

4 komment

Címkék: budapest huszonéves nő olvasta negyvenes férfi olvasta negyvenes nő olvasta 4 6 villamos roth philiph 23busz meyes frances rieder kurt

A bejegyzés trackback címe:

https://mitolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr751580815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.12.08. 10:04:13

na jó képeket találtam, Nyuszi_?
szólj, ha nem!

és tök jó, nagyon tetszett a stílusa :)

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2009.12.08. 10:50:48

Igen, jók a képek :) Kivéve az enyém (Összeesküvés Amerika ellen).
És köszönöm. Jó volt maga a megfigyelés is, megírni is.
Ha majd egyszer tömegközlekedem itt is, kilesem, mit olvasnak a lengyelek. A könyvesboltok kínálata alapján csak azt tudom kijelenteni, hogy a Twilightot biztos.
süti beállítások módosítása