ha a blogunk NEM TECCENE...

mit olvas az utca embere?

Mit olvas az utca népe? Legalábbis buszon, villamoson, vonaton - ahol mi is látjuk. Amatőr, villám olvasásszociológia. - A meló: csak "lesd meg", mit olvasnak a közeledben, és írd meg ide, röviden, bármilyen körítéssel: lehet róla sztorizni is, amit kérünk, csak ennyi, pl.: "[író neve], harmincas férfi, étterem" vagy "tini lány, villamos1" - [Toborzószövegünk:] Legyen ön is szemfüles!

Utolsó kommentek

  • tesz-vesz: na, de estert ki olvas? nincs olyan? (2011.04.04. 14:55) Újra itthon
  • tesz-vesz: valószínű ez a fülbevalós is legbelül tinilány volt (2011.04.04. 14:52) Alkonyat. mi más?
  • tesz-vesz: szerintem nagyon jó a Dűne nekem nagyon tetszett gyerekkoromban (2011.04.04. 14:51) A DŰNE GYERMEKEI
  • Pável: hát ti hogy találtatok ide? :O) (2011.01.20. 22:09) Tombol a nyár. Meg a Coelho.
  • tiboru: Jajj, Coelho... Ugye nem kell explicit legyek? (2011.01.20. 21:37) Tombol a nyár. Meg a Coelho.
  • tiboru: Frank Herbertet és/vagy A Dűnét ne tessenek bántani; egy könyvborító semmit sem jelent, főleg ideh... (2011.01.20. 21:34) A DŰNE GYERMEKEI
  • Vaciensis: @Vaciensis: S milyen szép lehet, ami belül van. Bár ki tudja, még az is lehet, hogy jó. De a külső... (2010.08.02. 20:33) A DŰNE GYERMEKEI
  • Utolsó 20

Ha jobban beleolvasnál...

"Nők ölében fekszem"

2008.08.26. 22:24 :: szamárfül/pável

"...Jobbára. Meg férfiakéban is, persze. De a pasik inkább a markukban tartanak, nem nagyon érhetek hozzájuk. (Őket könnyebb is megfigyelés alá vonni.) A nők viszont babusgatnak bennünket, puha- és keménykötésű kollégáimat egyaránt. A méret pedig igenis számít, bármit is híresztelnek erről: sem a túl kicsit, sem a túl nagyot nem szívlelik. Ja, és kevésbé tesznek ki minket idegenek pillantásainak: átvetik egyik combjukat a másikon, és beleültetnek az ölükbe... Ezért is szeretjük őket jobban a pasiknál. Aki férfi létére az ölébe simítja a könyvet és nem egyzerűen csak használja, hanem szinte összebújik vele... az más, mint a többi..."
(1 könyv)

A nők ölében ráadásul sokkal változatosabb könyvek fordulnak meg, szélesebb a spektrum:  Dr. Stefan Franktól és a Júliától kezdve Lengyel Lászlóig (relatív, hogy ő a másik végletnek számít-e az előbbiekkel szemben, de ebbe most ne menjünk bele. Mindenesetre a minap egy Lengyel László bújt meg egy nő ölében...) A férfiak jóval kevesebb fajta könyvet tartanak a markukban: zömmel komolyabb irodalmat, vagy történelmet.

...

Erre mit látok ma egy lány kezében? Bob Cornel: Nadrágszoknya
(Somos Edition, 2004)

Nos, nem egy könnyed lányregény: ehelyett a másságról szól... Egyszerre fals lett minden, amit fentebb olvashatsz a nemek olvasási szokásairól... Mert vajon hogyan olvasnak könyvet nadrágszoknyában?!

(Ráadás, hogy egy könyvtári katalógus szerint Bob Cornel neve írói álnév - de az igazit már nem tudják... Csak annyi derül ki: magyar az istenadta, aki elkövette a könyvet.)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: m3 lengyel lászló huszonéves nő olvasta cornel bob

A bejegyzés trackback címe:

https://mitolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr67634704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása