ha a blogunk NEM TECCENE...

mit olvas az utca embere?

Mit olvas az utca népe? Legalábbis buszon, villamoson, vonaton - ahol mi is látjuk. Amatőr, villám olvasásszociológia. - A meló: csak "lesd meg", mit olvasnak a közeledben, és írd meg ide, röviden, bármilyen körítéssel: lehet róla sztorizni is, amit kérünk, csak ennyi, pl.: "[író neve], harmincas férfi, étterem" vagy "tini lány, villamos1" - [Toborzószövegünk:] Legyen ön is szemfüles!

Utolsó kommentek

  • tesz-vesz: na, de estert ki olvas? nincs olyan? (2011.04.04. 14:55) Újra itthon
  • tesz-vesz: valószínű ez a fülbevalós is legbelül tinilány volt (2011.04.04. 14:52) Alkonyat. mi más?
  • tesz-vesz: szerintem nagyon jó a Dűne nekem nagyon tetszett gyerekkoromban (2011.04.04. 14:51) A DŰNE GYERMEKEI
  • Pável: hát ti hogy találtatok ide? :O) (2011.01.20. 22:09) Tombol a nyár. Meg a Coelho.
  • tiboru: Jajj, Coelho... Ugye nem kell explicit legyek? (2011.01.20. 21:37) Tombol a nyár. Meg a Coelho.
  • tiboru: Frank Herbertet és/vagy A Dűnét ne tessenek bántani; egy könyvborító semmit sem jelent, főleg ideh... (2011.01.20. 21:34) A DŰNE GYERMEKEI
  • Vaciensis: @Vaciensis: S milyen szép lehet, ami belül van. Bár ki tudja, még az is lehet, hogy jó. De a külső... (2010.08.02. 20:33) A DŰNE GYERMEKEI
  • Utolsó 20

Ha jobban beleolvasnál...

Tavalyi hó

2010.01.25. 15:13 :: Szávitrí

Szégyenkezve pótolom végre elmaradásomat és beszámolok az utóbbi néhány hónap észleléseiről, bár hozzá kell tennem, az utóbbi időben nem volt tömeges jelenség a nyilvános olvasás.

 

Az első feljegyzéseim olyan régiek, hogy alig merem leírni. Szeptember 29-én láttam egy húsz körüli lányt a debreceni SZTK-ban. Amíg az egészségügyi alkalmassági vizsgálatra várakozott, Némethné Hock Ildikó Társalgások, szituációk, képleírások című könyvét lapozgatta.

 

  

 

 Másnap reggel a 26Y-os buszon egy ötvenes szőke hölgy Sidney Sheldon Félsz a sötétben? című könyvét olvasta.

 

 

 

 

 

Nagy örömömre egyik csoporttársam gyakran olvas órák előtt. Október 8-án a Lakott sziget című orosz sci-fit bújta.

 

 

 

 

 

 

A következő feljegyzéshez nem írtam dátumot, és a pontos címet sem láttam sajnos, pedig nagyon gúvadt a szemem a 12-es buszon. Egy harmincas nő olvasta Nora Roberts valamelyik J.D. Robb kötetét.

Valamikor novemberben a húgommal utaztam Sajóládról Miskolcra, amikor a buszon megláttunk egy olvasó nőt. Úgy rémlik harmincas volt. Együttes erővel sikerült kivennünk, hogy Nemere Istvántól olvassa a Senkinek se nyiss ajtót című könyvet.

 

 

 Aztán valamikor láttam még húsz körüli lány kezében Agatha Christie Mrs. McGinty halottját a Debrecen-Miskolc buszon.

 

 

 

 

 

 

December 27-én a miskolci 2-es villamoson egy harminc körüli férfi Leslie L. Lawrence A lófejű démon című könyvébe temetkezett.

 

 

 

 

 29-én a Miskolc-Debrecen buszon irigykedve figyeltem, ahogy a körülöttem lévők olvasnak, mivel nekem egy fordítandó szöveggel kellett ismerkednem. Az előttem ülő huszonéves lány könyvének borítóját nem láthattam, de elég volt egy gyors pillantás, és a ’Langdon’ valamint a ’Szent Grál’ szavakból hamar összeraktam, hogy A Da Vinci-kódról van szó.

 

 

 

Mögöttem két 18-20 év körüli lány vitatkozott egy könyvön úgy, ahogy csak testvérek tudnak. A könyvből csak annyit láttam, hogy vastag. A két lány felváltva olvasta, miközben néha előről kezdték a vitát arról, hogy ki olvasott már többet, és kit illet meg jobban ez a jog. Leszállásnál beigazolódott a gyanúm: igen, az Eclipse volt az.

 

 

 

 Szilveszter napján a debreceni villamoson ez ötvenes úr húzta elő reklámszatyrából a Rejtőzködő versek könyvét. A Debrecen-Miskolc buszon pedig ismét egy Dan Brown-olvasóba botlottam. Nagy nehezen sikerült csak kivennem, hogy Az elveszett jelképet olvassa.

 

2 komment

Címkék: busz egyetem debrecen villamos nyelvvizsga orvosi rendelő christie agatha brown dan harmincas férfi olvasta huszonéves nő olvasta harmincas nő olvasta huszonéves férfi olvasta ötvenes nő olvasta sheldon sidney lawrence leslie l ötvenes férfi olvasta nora roberts meyer stephenie

A bejegyzés trackback címe:

https://mitolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr901700861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szávitrí 2010.01.26. 17:36:47

Légyszi, valaki pofozza helyre a képeket, mert most még bénábban sikerült berakni, mint a múltkor. :S
süti beállítások módosítása