ha a blogunk NEM TECCENE...

mit olvas az utca embere?

Mit olvas az utca népe? Legalábbis buszon, villamoson, vonaton - ahol mi is látjuk. Amatőr, villám olvasásszociológia. - A meló: csak "lesd meg", mit olvasnak a közeledben, és írd meg ide, röviden, bármilyen körítéssel: lehet róla sztorizni is, amit kérünk, csak ennyi, pl.: "[író neve], harmincas férfi, étterem" vagy "tini lány, villamos1" - [Toborzószövegünk:] Legyen ön is szemfüles!

Utolsó kommentek

  • tesz-vesz: na, de estert ki olvas? nincs olyan? (2011.04.04. 14:55) Újra itthon
  • tesz-vesz: valószínű ez a fülbevalós is legbelül tinilány volt (2011.04.04. 14:52) Alkonyat. mi más?
  • tesz-vesz: szerintem nagyon jó a Dűne nekem nagyon tetszett gyerekkoromban (2011.04.04. 14:51) A DŰNE GYERMEKEI
  • Pável: hát ti hogy találtatok ide? :O) (2011.01.20. 22:09) Tombol a nyár. Meg a Coelho.
  • tiboru: Jajj, Coelho... Ugye nem kell explicit legyek? (2011.01.20. 21:37) Tombol a nyár. Meg a Coelho.
  • tiboru: Frank Herbertet és/vagy A Dűnét ne tessenek bántani; egy könyvborító semmit sem jelent, főleg ideh... (2011.01.20. 21:34) A DŰNE GYERMEKEI
  • Vaciensis: @Vaciensis: S milyen szép lehet, ami belül van. Bár ki tudja, még az is lehet, hogy jó. De a külső... (2010.08.02. 20:33) A DŰNE GYERMEKEI
  • Utolsó 20

Ha jobban beleolvasnál...

'09-'10

2010.01.09. 12:31 :: NIM

Nem kis késéssel összegezve a karácsony előtti napokat: a 136E buszon láttam egy huszonéves férfi kezében Philip K. Dick Szabad Albemuth rádióját (amit melegen ajánlok mindenkinek: a sötét világképen gyilkos humor süt át, a sztori feszes és izgalmas, a váltott nézőpontos elbeszélés remekül működik - és még a borító is meseszép); az 1-es villamoson a Lurdy ház környékén hasonló korú fiatalembernél Stanislaw Lem Kiberiádáját (neki tehát szillők, gyuhancok és langallók segítettek az ajándékvásárlásban), a túlvégen, az Árpád hídnál egy harmincas férfinél Wass Albert Az antikrisztus és a pásztorok c. könyvét (erről nincs, és várhatóan nem is lesz élményem, hja, az élet túl rövid); a hármas metrón pedig szintén harminc körüli férfi olvasta a Három nemzedéket (hogy Asbóthét vagy Veres Péterét, azt nem sikerült kiderítenem - de ha véletlenül magára ismer, ne hagyjon minket kétségek között).

  

 

 

 

 

 

Már január első hetében egy ötvenes férfi David Gibbins A keresztesek aranya, huszonéves lány pedig David Merle Állati elmék c. regényét olvasta (mindketten a 3-as metrón). Aztán az 1-es villamoson láttam még egy fiatal nőt José Saramago A barlang c. könyvével a kezében, és egy, a harmincas évek stílusában öltözött húsz körüli lányt az 50-es villamoson, aki Daniel Keyes Virágot Algernonnak c. regényét olvasta.

 

 

 

 

 

De a hab a mákos bejglin az volt, amikor december 22-én a metrón egy hatvan körüli asszony egy harmincas éveiben járó férfinak - miután ügyes-bajos pénzügyi dolgaikat megbeszélték - pár mondatba sűrítve elmesélte Móricz Hét Krajczár című elbeszélését. Mit is mondhatnék? Mint mikor kalappal lepkét fog az ember.

2 komment

Címkék: móricz wass albert saramago lem dick philip k. harmincas férfi olvasta huszonéves nő olvasta huszonéves férfi olvasta keyes daniel 50es villamos 3 as metró 1es villamos gibbins david merle david

A bejegyzés trackback címe:

http://mitolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr881658775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

fűzfavirág 2010.01.09. 13:50:47

Nahát, nekem a Három nemzedék az Szekfű, talán azért, mert én csak az övét olvastam. Nem is tudtam, hogy más is lenyúlta a címet.

NIM 2010.01.09. 14:07:05

Ketten is lenyúlták ezek szerint. Így aztán a szóban forgó kötet akár Szekfű is lehetett.