ha a blogunk NEM TECCENE...

mit olvas az utca embere?

Mit olvas az utca népe? Legalábbis buszon, villamoson, vonaton - ahol mi is látjuk. Amatőr, villám olvasásszociológia. - A meló: csak "lesd meg", mit olvasnak a közeledben, és írd meg ide, röviden, bármilyen körítéssel: lehet róla sztorizni is, amit kérünk, csak ennyi, pl.: "[író neve], harmincas férfi, étterem" vagy "tini lány, villamos1" - [Toborzószövegünk:] Legyen ön is szemfüles!

Utolsó kommentek

  • tesz-vesz: na, de estert ki olvas? nincs olyan? (2011.04.04. 14:55) Újra itthon
  • tesz-vesz: valószínű ez a fülbevalós is legbelül tinilány volt (2011.04.04. 14:52) Alkonyat. mi más?
  • tesz-vesz: szerintem nagyon jó a Dűne nekem nagyon tetszett gyerekkoromban (2011.04.04. 14:51) A DŰNE GYERMEKEI
  • Pável: hát ti hogy találtatok ide? :O) (2011.01.20. 22:09) Tombol a nyár. Meg a Coelho.
  • tiboru: Jajj, Coelho... Ugye nem kell explicit legyek? (2011.01.20. 21:37) Tombol a nyár. Meg a Coelho.
  • tiboru: Frank Herbertet és/vagy A Dűnét ne tessenek bántani; egy könyvborító semmit sem jelent, főleg ideh... (2011.01.20. 21:34) A DŰNE GYERMEKEI
  • Vaciensis: @Vaciensis: S milyen szép lehet, ami belül van. Bár ki tudja, még az is lehet, hogy jó. De a külső... (2010.08.02. 20:33) A DŰNE GYERMEKEI
  • Utolsó 20

Ha jobban beleolvasnál...

La Défense

2009.10.21. 10:03 :: csaniko

A La Défense Párizs üzleti negyede, a város nyugati pontján található, és itt mindig van valami aktuális látnivaló. A különböző formájú és nagyságú felhőkarcolók, a modern diadalív, és egy óriási bevásárlóközpont társaságában egy hatalmas teret biztosítanak a kortás művészek számára. Az alkotásokat az irodaházak között elterülő tágas sétányon helyezik el, így munkából jövet-menet, akár néhány szempillantás alatt is feltérképezhetők a XXI. század művészetének főbb irányvonalai. (Jelenleg egy 2 méter magas, művészeti alkotásokkal felvértezett fal vágja ketté a teret.)

A La Défense monumentális épületeiben dolgozók olvasási szokásait jegyeztem fel az elmúlt héten. A Défense-nél együtt szálltunk fel a metróra, hogy a belváros felé utazzunk.  

Egy 40-es hosszú, szőke hajú, csinosan öltözött hölgy (tudjátok, egy igazi dáma) Janin Boissard "Malek" c. könyvét olvasta. A könyv egy árván maradt algériai kisfiú története, aki Párizsba kerül, majd visszatér Algériába. 

 

Egy 25 év körüli, barna hajú lány, fekete rövid szövetkabátban, fekete nadrágban Dosztojevszkij "A Karmazov testvérek" c. művét olvasta.

 

 

 

 

 

Egy 45 év körüli, sötét öltönyös, bézs ballonkabátos, aktatáskás, nős pasi Françoise Sagan eredetileg 1959-ben megjelent, új kiadású "Un certain sourire" (Egy bizonyos mosoly) könyvébe meredt. A történet egy, a Sorbonne egyetemen tanuló diáklányról szól.

 

Végül, egy 30 körüli sportosan-elegánsan öltözködő barna, félközép hosszú hajú nő Lauren Weisberger "Chasing Harry Winston" könyve által igyekezett elmélyíteni angoltudását. A könyv borítóját igen könnyű volt megjegyeznem... :-)

Ha megnézitek a belinkelt blogot (ami a szerzőnő blogja) ott teljesen más féle cipő van ugyanennek a regénynek a borítóján. Szerintetek piackutatás alapján választják ki, hogy melyik országban milyen cipő kerül a borítóra?  :-D

3 komment

Címkék: paris külföldiül olvasta

A bejegyzés trackback címe:

https://mitolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr851464907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laktu 2009.10.27. 22:49:12

Én mindig érdeklődéssel figyelem, hogy mit olvasnak külföldön. Már számtalan tippet kaptam így, bár Párizs eddig még kimaradt. Köszi a jelentést!
süti beállítások módosítása