ha a blogunk NEM TECCENE...

mit olvas az utca embere?

Mit olvas az utca népe? Legalábbis buszon, villamoson, vonaton - ahol mi is látjuk. Amatőr, villám olvasásszociológia. - A meló: csak "lesd meg", mit olvasnak a közeledben, és írd meg ide, röviden, bármilyen körítéssel: lehet róla sztorizni is, amit kérünk, csak ennyi, pl.: "[író neve], harmincas férfi, étterem" vagy "tini lány, villamos1" - [Toborzószövegünk:] Legyen ön is szemfüles!

Utolsó kommentek

  • tesz-vesz: na, de estert ki olvas? nincs olyan? (2011.04.04. 14:55) Újra itthon
  • tesz-vesz: valószínű ez a fülbevalós is legbelül tinilány volt (2011.04.04. 14:52) Alkonyat. mi más?
  • tesz-vesz: szerintem nagyon jó a Dűne nekem nagyon tetszett gyerekkoromban (2011.04.04. 14:51) A DŰNE GYERMEKEI
  • Pável: hát ti hogy találtatok ide? :O) (2011.01.20. 22:09) Tombol a nyár. Meg a Coelho.
  • tiboru: Jajj, Coelho... Ugye nem kell explicit legyek? (2011.01.20. 21:37) Tombol a nyár. Meg a Coelho.
  • tiboru: Frank Herbertet és/vagy A Dűnét ne tessenek bántani; egy könyvborító semmit sem jelent, főleg ideh... (2011.01.20. 21:34) A DŰNE GYERMEKEI
  • Vaciensis: @Vaciensis: S milyen szép lehet, ami belül van. Bár ki tudja, még az is lehet, hogy jó. De a külső... (2010.08.02. 20:33) A DŰNE GYERMEKEI
  • Utolsó 20

Ha jobban beleolvasnál...

Egyveleg

2009.09.07. 14:10 :: laktu

Dan Brown - A MEGTÉVESZTÉS FOKAA múlt héten munkából hazafelé huppant le mellém a 2-es metrón egy harmincas hölgy, térdnaciban, tövig rágott körmökkel. Dan Brown: A megtévesztés foka c. könyvének egy eléggé elnyűtt példányát olvasta. Két dolgot juttatott az eszembe. Az egyik, hogy napokon belül megjelenik a népszerű író új regénye, ugyan egyelőre csak angolul (The Lost Symbol). A másik gondolat, vagy inkább kérdés, ami költőien felvillant bennem: Vajon tekinthető-e a környezettudatosság egy sajátos formájának az, ha valaki antikvár könyvet vásárol a vadiúj helyett?Könyv - Könyvek > Történelmi könyvek > Ókor - Ave Caesar


Vasárnap délután Békéscsabáról Budapest felé a 17.15-ös vonaton nosztalgikus hangulatba estem. És nem csak azért, mert a pénztáros hölgy diák jegyet akart adni. A vonat tömve volt a fővárosba igyekvő egyetemistákkal: egy húszas fiatalember Földi Pál Ave Caesar-ját olvasta, a vele szemben ülő duci lány egy vaskos fekete könyvnek esett éppen neki. Hogy pontosan mi volt az, sajnos nem láttam. Egy Szolnoknál leszálló szintén húszas lány, gyönyörű hosszú hajjal és súlyos bőröndökkel, az Élet és Irodalom legutóbbi számát lapJohn Updike - NYÚLKETRECozgatta.
 

Ma reggel a földalattin egy harmincas öltönyös úr John Updike Nyúl-sorozatából a Nyúlketrecet olvasta. Hm, mennyire szerettem a langaléta Nyúl történeteit! Láthatólag az úr is élvezte, mivel a leszállás előtti utolsó pillanatig ki-kinyitotta, hogy még néhány sort olvashasson belőle.

3 komment

Címkék: m2 vonat dan brown harmincas férfi olvasta huszonéves nő olvasta harmincas nő olvasta huszonéves férfi olvasta updike j foldi pal

A bejegyzés trackback címe:

https://mitolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr281365835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szávitrí 2009.09.08. 16:59:31

Abszolút tekinthető környezettudatosságnak a használt könyvek vásárlása, ahogyan a könyvtárba járás és a kölcsönkérés is. :) Egyébként én szeretek nyúzott példányokat olvasni, mert annyit cipelem magammal, hogy gyakran megsínyli a könyv, úgyhogy ha eleve rossz állapotban van, legalább nem kell rá vigyázni.

laktu 2009.09.08. 18:58:14

Sajnos nekem megvan az a rossz szokásom, hogy az elolvasott könyvet szeretem újra meg újra kézbe venni, belelapozgatni. Úgyhogy nálam a könyvtár és a kölcsönkérés nem játszik. Viszont az antikvárium annál inkább.

Szávitrí 2009.09.10. 17:20:34

Ez nem rossz szokás, sőt! Persze azért vannak olyan könyvek, amiket én is szeretnék/szeretek a polcomon tudni. :)
süti beállítások módosítása