ha a blogunk NEM TECCENE...

mit olvas az utca embere?

Mit olvas az utca népe? Legalábbis buszon, villamoson, vonaton - ahol mi is látjuk. Amatőr, villám olvasásszociológia. - A meló: csak "lesd meg", mit olvasnak a közeledben, és írd meg ide, röviden, bármilyen körítéssel: lehet róla sztorizni is, amit kérünk, csak ennyi, pl.: "[író neve], harmincas férfi, étterem" vagy "tini lány, villamos1" - [Toborzószövegünk:] Legyen ön is szemfüles!

Utolsó kommentek

  • tesz-vesz: na, de estert ki olvas? nincs olyan? (2011.04.04. 14:55) Újra itthon
  • tesz-vesz: valószínű ez a fülbevalós is legbelül tinilány volt (2011.04.04. 14:52) Alkonyat. mi más?
  • tesz-vesz: szerintem nagyon jó a Dűne nekem nagyon tetszett gyerekkoromban (2011.04.04. 14:51) A DŰNE GYERMEKEI
  • Pável: hát ti hogy találtatok ide? :O) (2011.01.20. 22:09) Tombol a nyár. Meg a Coelho.
  • tiboru: Jajj, Coelho... Ugye nem kell explicit legyek? (2011.01.20. 21:37) Tombol a nyár. Meg a Coelho.
  • tiboru: Frank Herbertet és/vagy A Dűnét ne tessenek bántani; egy könyvborító semmit sem jelent, főleg ideh... (2011.01.20. 21:34) A DŰNE GYERMEKEI
  • Vaciensis: @Vaciensis: S milyen szép lehet, ami belül van. Bár ki tudja, még az is lehet, hogy jó. De a külső... (2010.08.02. 20:33) A DŰNE GYERMEKEI
  • Utolsó 20

Ha jobban beleolvasnál...

Egy egész meg két fél

2009.01.20. 19:44 :: NIM

Az első fél egy Vavyan Fable volt kora reggel az 1-es villamoson, egy harminc körüli nő kezében. De nem olvasta, mert éppen mobilozott. Csak a borító színe alapján gondolom, hogy az alábbi lehetett. De talán nem is számít: felteszem, másnak is gyakran támad olyan érzése, hogy ilyen fokú termelékenység mellett legalább három különböző cím alatt ugyanannak a kötetnek kell rejtőznie. Vagy három különböző V.F. írta őket. Juj, de rosszindulatú vagyok. Szereti valaki? 

A következő 13 órakor, az 50-es villamoson egy dús üstökű fiatalember volt, talán húsz éves, olyan széles vállakkal, hogy egyszerre két, félig üresen himbálózó hátitáskát is hordott rajtuk. Egy Quechuá-t és egy Tatonkát. Kár, hogy nem a méltán közkedvelt "Cipelő cicák"-at olvasta, hanem Terry Pratchett

"Sofőrök - A manák trilógiája I." c. könyvét. Mellékszál, hogy szűk tíz éve ezt a kezembe nyomta egy barátom, aki egyébiránt igen jó könyveket szokott ajánlani, azzal, hogy ez marha jó, de nálam végül még a húszoldalas-tesztet sem állta ki (vagy én nem álltam ki - hiszen, félre a gőggel!, miért ne mondhatnánk a "nem tetszett ez a könyv" helyett, hogy "nem tetszettem ennek a könyvnek"? A "falhoz vágtam" helyett, hogy "dobott"?). Ami viszont komolyan érdekelne, az az, hogy mégis miképpen megy ez a trilógia-írás? Eleve azzal ül le a szerző, hogy "akkor most csinálok egy jó kis trilógiát"? Vagy a marketinges szerényen azt javasolja:

Terrykém, mégiscsak nézzük meg előbb, mennyire fogy az első harmada, aztán jöhet a többi? Esetleg, ha fogy a könyv, még ír hozzá kettőt, mint a kasszasikernek bizonyuló filmeknél? Nem mintha terveim lennének, csak érdekel.

A másik fél egy Mario Vargas Llosa könyv volt, egy huszonéves nő kezében, a 3-as metró Határ úti állomásán szállt le, a védőborítóját eltávolították - a könyvnek, nem a hölgynek, természetesen - de felvillant a fedlapja, és bár az író nevét tisztán kiolvashattam, a címből sajnos csak annyit láttam, hogy rövid: "A beszélő" lehetett, vagy "A kölykök". Egyikre sem vennék mérget, ezért nem mellékelek borítót sem, ám egy dolog biztos: valaki Budapesten Vargas Llosá-t olvassa. Van remény.

1 komment

Címkék: m3 pratchett terry fable vavyan 1es vili 50es villamos harmincas nő huszonéves férfi mario vargas llosa

A bejegyzés trackback címe:

https://mitolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr8891821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

húsgombóc · http://husgomboc.blog.hu 2009.01.23. 10:57:33

Terry P. nem a manákkal szerzett hírnevet és rajongói tábort.
Olvass discworld-öt. Bármelyiket.
süti beállítások módosítása